Skip to content

Regionalna privredna komora Leskovac

English Srpski
Home

Najava dešavanja

RPK Leskovac u saradnji sa Komorom Kavale i Konzulatom Republike Srbije u Solunu organizuje nastup naših privrednikana Opštem medjunarodnom sajmu "Kavala Expo 2015" koji će se održati u periodu od 17-21. oktobra 2015.godine u Kavali, Grčka.
Detaljnije...
 
U četvrtak, 8.oktobra 2015.godine u prostorijama RPK Leskovac sa početkom u 10 časova održaće se sastanak sa predstavnicima italijanskih kompanija "EtruriaVolo LTD" i "CCT LTD"
Detaljnije...
 
Vlada Srbije donela Uredbu o razmeni mineralnog đubriva za pšenicu i kukuruz Print E-mail
Friday, 27 January 2012
Uredbom je predviđena razmena mineralnog đubriva za pšenicu i kukuruz roda 2011. i pšenicu roda 2012. godine

Poljoprivrednici zahteve za to mogu podneti do 6. februara. Uredba o zameni pšenice i kukuruza za đubrivo "KAN" od 27 procenata, doneta je radi popune robnih rezervi tim vrstama žita i stimulacije individualne ratarske proizvodnje.

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović rekao je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade da će iz robnih rezervi biti dato 11.000 tona azotnog đubriva što je nešto više od 10 odsto potrebne količine.

Ministar je kazao da pravo na razmenu imaju sva registrovana poljorivrdna gazdistva.

Vlada je predvidela i novčane kazne od 10.000 do 150.000 dinara ako đubrivo dobijeno u razmeni ne bude upotrebljeno za prolećnu prihranu ili ako u zahtevu za razmenu budu netačni podaci o površini zasejanoj pšenicom prošle jeseni

 
< Pred   Sled >

Sajmovi u 2015. god