КОНФЕРЕНЦИЈА „ТЕХНИЧКА ШКОЛА У СЛУЖБИ ПРИВРЕДЕ“

КОНФЕРЕНЦИЈА „ТЕХНИЧКА ШКОЛА У СЛУЖБИ ПРИВРЕДЕ“

У Техничкој школи Власотинце 10. априла 2019. године одржана је конференција под називом "Техничка школа у служби привреде"на којој су учествовали представници 30 стручних школа из 5 округа југоисточне Србије, немачке организације ГИЗ, Министарства просвете за дуално образовање, Завода за унапређење образовања и васпитања, Привредне коморе Србије, Националне службе за запошљавање, и директори компанија укључених у дуално образовање.

Теме организоване панел дискусије биле су “Потреба привреде за кадровима и примена закона о дуалном образовању” и “Успешна прича Техничке школе у Власотинцу”

Панелисти на дискусији су били: Габријела Грујић - помоћница Министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање, Мирјана Ковачевић - руководилац Центра за дуално образовање Привредне коморе Србије, Гојко Бановић - ЗУОБ руководилац Центра за стручно образовање и образовање одраслих, Горан Јовић - директор ПКС-РПК Лесковац, Снежана Радивојевић - стручни сарадник за пројекте ПКС-РПК Лесковац и Смиља Буђић - координатор-саветник Националне службе за запошљавање Власотинце.

Учесници конференције имали су прилике да посете школску радионицу у Техничкој школи у Власотинцу као и да посете компаније  Грунер, Елрад и ИМГ Младост компаније које реализују дуално образовање.


Print   Email