Previous Next

Održana obuka o primeni Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta na otvorenom

Povodom stupanja na snagu i početka primene novog Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta, danas je u Privrednoj komori Srbije- Regionalnoj privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga

u saradni sa ministarstvom privrede održana obuka za privredne subjekte, koji su na bilo koji način uključeni u projektovanje, izgradnju, održavanje i nabavku i procese odlučivanja u vezi sa dečijim igralištima.

Iz Ministarstva privrede naglašen je značaj pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta koji je stupio na snagu u avgustu, a čija je primena počela 23. novembra 2018. godine. Potpuna primena Pravilnika za već postojeća igrališta očekuje se u naredne tri godine, koliko je potrebno da se sva igrališta za decu adaptiraju i budu bezbedna.

Cilj obuke je bio da se predstave bitni zahtevi Pravilnika, da se zainteresovanim stranama pruže informacije ko i kako vrši ocenjivanje usaglašenosti, kako opreme za dečija igrališta tako i potrebnih površina kao i igrališta u celini, da se upoznaju sa ispravama i oznakama usaglašenosti, sa sadržajem informativne table, kao i da se jasno definišu obaveze vlasnika dečijih igrališta.


Print   Email