Previous Next

Održana sednica Skupštine Privredne komore Srbije

Na sednici Skupštine Privredne komore Srbije, koja je održana u petak, 14. decembra 2018. godine, premijerka Ana Brnabić je poručila da je prioritet Vlade Srbije u narednoj godini nastavak otvorenog dijaloga i prihvatanje inicijative privrde.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije je rekao da će se Komora, u ime privrednika, zalagati za smanjenje poreza i doprinosa na zarade i niz drugih predloga usmerenih na efikasnije poslovanje.
Među inicijativama koje će Komora uputiti nadležnim institucijama biće i smanjenje poreza na dobit pravnih lica sa 15 na 10 odsto, inicijativa za ponovno uvođenje poreskog kredita, kao i inicijativa za rešavanje problema zloupotrebe bolovanja.

Pored radnog dela, održan je i svečani deo sednice Skupštine Privredne komore Srbije na kom su dodeljene nagrade kompanijama, institucijama i pojedincima za postignute rezultate i angažovanje u 2018., veliki doprinos razvoju srpske privrede i jačanju pozicije na međunarodnom tržištu.

Sa područja Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, nagrade su dobili:

• IGM „Mladost“ DOO Leskovac – u vidu plakete za poslovni uspeh
• „Jugprom“ DOO Leskovac – u vidu povelje za poslovnog lidera i
• „Alfa plam“ AD Vranje – jubilarnu nagradu za 70 godina poslovanja.

Goran Jović, direktor RPK Leskovac uručio je predsedniku PKS, Marku Čadežu – Sertifikat o žigu garancije za Leskovačke specijalitete sa roštilja i Rešenje za registraciju imena porekla „Leskovačko roštilj meso“, „Leskovački domaći ajvar“ i „Leskovačka sprža“.


Print   Email