Previous Next

Počeo 7. Dunavski biznis forum

U Master sali novosadskog sajma juče i danas održava se sedmi "Dunavski biznis forum", koji je posvećen Dunavskoj strategiji i ulozi biznisa u njenoj implementaciji.

Učesnici foruma došli su iz 14 zemalja Podunavlja - Nemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Srbije.
Ukupno je 600 učesnika.
Reč je o mega projektu Evropske unije, prema kojoj je i Srbija strateški opredeljena.
Osnovni zadatak Foruma je afirmacija Dunavske strategije, vidlјivost ostvarenih rezultata i unapređenje saradnje na svim polјima privrednog i društvenog stvaralaštva.
Ovogodišnje teme foruma su:
• Dunavska strategija, pozitivna iskustva i očekivanja
• Informisanje između objektivnosti,stvaralačke kritike i senzacionalizma
• Pametna sela i pametni gradovi
• Medicina i farmacija na istom zadatku
• Transport i logistika- velika šansa Srbije
• Regioni -mostovi integrativnih procesa
• Biznis i prosperitet.Nove tehnologije i kreativna industrija
Organizatori su: Media Invent, Privredna komora Vojvodine i Institut evropskih regiona iz Salzburga.

Direktor PKS RPK Leskovac mr Goran Jović susreo se sa predsednikom Privredne komore Crne Gore Vlastimirom Golubovićem, sa kojim je dogovorio poslovno- tehničku saradnju sa privrednicima juga srbije i Republike Crne Gore. Takođe se susreo i sa ministrom za Gospodarski razvoj - ekonomiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom koji je čestitao na prezentaciji regiona Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, koju je uradio direktor RPK Leskovac mr Goran Jović.
Razgovarao je i sa savetnicom gradonačelnika Novog Sada, gospođom Marijanom Dukić Mijatović.
U susretu sa profesorom dr Vidojem Vujićem, predsednikom Hrvatske Gospodarske komore - Županijske komore iz Rijeke, direktor mr Goran Jović dogovorio je aktivnosti na saradnji u projektnim aktivnostima prema EU fondovima.

 


Print   Email