Previous Next

Registrovan zaštitni žig za „Leskovački roštilj“

Privredna komora Srbije-Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga zajedno sa svojim partnerima, Visokom poslovnom školom strukovnih strudija Leskovac i Komorom Vrace, Bugarska, radila je na realizaciji projekta „Bugarsko-srpski gurmanski voz“, 

u okviru kojeg je dobijen zaštitni znak – žig za „Leskovačke specijalitete sa roštilja“.

Projekat je sufinansiran od strane Evropske Unije kroz Interreg IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga organizovala je uručenje zaštitnog žiga korisnicima garancije „Leskovački specijaliteti sa roštilja“.

Prvi sertifikovani jelovnik i žig „Leskovački roštilj“ dobilo je deset restorana: „Princ“, „Cap cap“, „Apostolović“, „Mladost“, „Groš“, „Stari grad“, vizitorski centar „Teodora“, Vila „Gunjetinac“ i motel „Gunjetinac“.

Goran Jović, direktor Komore je izjavio da više niko neće moći da koristi naziv leskovački roštilj dok za to ne dobije dozvolu odnosno žig.

Ovoj svečanosti prisustvovao je i gradonačelnik Grada Leskovca, Goran Cvetanović.

Tim povodom on je izjavio: „ Sada, kada restoranima predajemo zaštitni žig „Leskovački specijaliteti sa roštilja“, naši ugostitelji će moći ponosno svim svojim posetiocima da ponude nas zvanični brend – Leskovački roštilj. Ovaj specijalitet poznat je širom sveta i svako je mogao da ga ima na meniju. Međutim, od danas miris pravog leskovačkog roštilja moći će da se širi samo na mestima koji ga već decenijama spremaju na tradicionalan način“.


Print   Email