Previous Next

Sastanak Parlamenta privrednika u Vranju

U Vranju je održan sastanak Parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga na temu „Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje“.

Sastanak je otvorio Slađan Disić, predsednik parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, koji je istakao da Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede i pravde, Međunarodnom finansijskom korporacijom i uz podršku Vlade Švajcarske, realizuje program „Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana“.

Privrednicima su se pored predsednika Parlamenta obratili gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, dekan Bankarske akademije prof.dr Dejan Erić i predsednica Privrednog suda u Leskovcu.

Sastanak Parlamenta privrednika bio je prilika da se privrednici okupe i nauče nešto više o uslovima poslovanja, tržišno održivih kompanija i privrednom ambijentu ali i da nauče kako da uz pomoć Privredne komore Srbije razviju biznis, održavaju ga i unapređuju.

Prof. dr. Deja Erić govorio je o merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, pravovremenom reagovanju na zahteve tržišta, izbegavanju krize, ozdravljenju i restruktuiranju poslovanja i rešavanju problema korišćenjem raspoloživih instumenata.

O medijaciji i finansijskom restrukturiranju govorila je Božana Jakišić ispred Privredne komore Srbije. Ona je pozvala prisutne privrednike da koriste uslugu medijacije Privredne komore Srbije kako bi brže rešili probleme u polsovanju, uz manj etroškove i bez vođenja sudskog spora.

Ljiljana Matić, sudija Privrednog suda u Beogradu govorila je o stečajnom postupku u funkciji konsolidacije i nastavku održivog poslovanja.

Na kraju sastanka privrednici su imali priliku da postave pitanja i dobiju odgovore od eminentnih stručnjaka.


Print   Email